PVC stolarija blog

Izbor stakla za PVC stolariju


Izbor stakla za PVC stolariju

Izbor stakla za PVC stolariju

Pri izboru nove stolarije za svoj dom, postoji nekoliko elemenata koje treba uzeti u razmatranje:
  • profili
  • kvalitet ugradnje
  • staklo
 
Staklo čini više od 70% površine prozora, i od dobrog izbora stakla zavisi da li ćete u potpunosti biti zadovoljni ugradnjom nove stolarije. Ono je važan izolacioni materijal, i od njega u velikoj meri zavisi energetska efikasnost samih prozora. Staklo treba da spreči razmenu energije između spoljašnje sredine i vašeg doma. Pri izboru treba imati u vidu koje su to osobine stakla koje najviše utiču na njegov kvalitet i energetsku efikasnost.
 
Izbor stakla

 

Šta je važno znati pri izboru stakla

 
Debljina stakla skoro da nema uticaja na toplotnu provodljivost. Važnije je iz koliko se komora sastoji prozor, nego koliko je debelo staklo od koga su sačinjene komore.
 
Komora je zapravo međuprostor između dve staklene površine, i upravo ona ima najveću ulogu pri izolaciji. 
Tokom vremena, sa napretkom u izradi ALU i PVC profila, komore su umesto vazduhom počele da se pune inertnim gasovima (argon, kripton). Na ovaj način poboljšana su izolaciona svojsta stolarije. Zato preporučujemo ugradnju petokomornih ili šestokomornih profila, kao dobar odnos cene i kvaliteta.
 
Koje staklo odabrati
 
Za razliku od debljine, vrsta stakla koja se ugrađuje može imati uticaj na kvalitet stolarije. 
Obično, float staklo, je potpuno prozirno, ali se može naći u ponudi i kao peskirano. Ova stakla se najčešće biraju za mesta koja treba da ostanu sakrivena od tuđih pogleda (kupatilo, svetlarnik...).
 
Niskoemisiono staklo je sve zastupljenije na našem tržištu, jer raste potražnja od strane kupaca. Njega odlikuje zaštitni premaz (film) u tankom sloju, koji propušta svetlost, ali odbija druga zračenja. Tako se smanjuje razmena toplotne energije preko staklene površine prozora, pa vam treba manji  utrošak energije da održavate idealnu temperaturu u svom domu. Zbog metalnog premaza ova stakla imaju plavičasti odsjaj, ali to svakako ne utiče na osvetljenost prostorija u kojima se koriste.
 

Koja je uloga prozora?

 
Osim zaštite od vremenskih uslova, još jedna važna uloga prozora je da štite i od buke koja je sve prisutnija u našem okruženju. Mir i tišina neophodni su za odmor i opuštanje, kao i za zdrav san. U današnje vreme, buka je jedan od vidova zagađenja, i veliki stresni faktor. Njenom eliminacijom učinićete mnogo za svoje zdravlje.
 
 
Ako se ugradnja stolarije radi na objektu koji ima pre svega poslovnu namenu, onda je mogućnost izbora još veća. Osim izgleda, treba misliti i na bezbednost prostora, pa se možete odlučiti za laminirano ili kaljeno staklo.
 
Laminirano staklo
 
Laminirano staklo se sastoji od dva ili više sloja običnog, float stakla, koja su povezana specijalnom folijom. Ukoliko dođe do lomljenja stakla, ono se ne raspada, već delovi ostaju zalepljeni za foliju.
Kaljeno staklo je ono koje je prošlo kroz proces termičke obrade. Na taj način povećana mu je čvrstina i otpornije je na udarce i lom. Raspada se na manje komade, koji su zaobljenih ivica, što smanjuje rizik od povreda.
 
Pored funkcionalnosti, prozori su i dekorativni element svake zgrade. Ponude su raznolike, pa razmislite o staklu u boji, ornament ili reflektujućem staklu. 
Kakav god da je vaš izbor, vodite računa da posao poverite profesionalcima sa iskustvom i dobrim referencama.
 

Sertifikati: Thyssen sertifikat

PVC i alu stolarija

Najbolji odnos kvalitet/cena. Kontaktirajte nas za ponudu.

Naziv firme -MR PVC Sistem doo
Adresa -Mike Alasa 50,lokal 25, Beograd
Telefon -011/3285-214
Mobilni -063/102-85-22; 060/3203005

PVC prolecna akcija

Krediti za ustedu energije

Cenovnik za proizvodjače

Alu stolarija Beograd Facebook Alu stolarija Twitter

Rekli su o nama

Moje iskustvo sa ovom firmom je za svaku pohvalu i preporuku. Korektni, profesionalni i vredni.

- Mikica Preduzetnik

Zašto ugraditi pvc stolariju?

PVC stolarija je energetski efikasna, jeftinija u odnosu na ostale materijale, obezbeđuje zvučnu izolaciju, jednostavna za održavanje i proizvodi se u širokom spektru boja i oblika. Mi smo se odlučili za INOUTIC, a Vi se odlučite za nas!

PVC i alu stolarija

Naši partneri