PVC stolarija blog

KAKO SMANJITI I IZBECI VLAGU-KONDENZACIJU PRAVILNIM PROVETRAVANJEM


KAKO SMANJITI I IZBECI VLAGU-KONDENZACIJU PRAVILNIM PROVETRAVANJEM

KAKO SMANJITI I IZBECI VLAGU-KONDENZACIJU PRAVILNIM PROVETRAVANJEM

Veliki broj korisnika novougradjene PVC stolarije početkom prve zime primećuje da im stakla suze, da se u kanalima štoka zadržava voda i onda to pripisuju proizvodjačima PVC stolarije ili lošem kvalitetu samog proizvoda. To površno sagledavanje problema donosi takve zaključke. Da li krivite optičarsku radnju kada sa hladne ulice udjete u zagrejan stan ili kuću i stakla na naočarima se momentalno zamagle i krenu da suze bas kao i prozori. Najveći problem kod ove pojave je neredovno i nedovoljno provetravanje prostorija. Jedna četvoročlana porodica pored kuvanja, pranja i čišćenja samo kroz disanje pošalje u vazduh nekolio desetina vodene pare, i šta mislite gde će se sva ta vlaga skupiti nego na staklenim površinama, a najviše se primećuje na prozorima.

Sledeći i glavni uzrok su previsoki zahtevi modernog gradjevinarstva za što boljim termoizolacionim svojstvima kako zidova tako i stolarije na samoj zgradi. Neretko se dešava da se u ćoškovima novoizgradjenih objekata stvara crnilo-plesan jer isušivanje objekata moze trajati i nekoliko godina zbog dobre izolacije i kvalitetne stolarije. Nekada je zbog lošeg kvaliteta prozora, loše izolacije zidova postojala konstantna cirkulacija vazduha po kućama – stanovima i ona se nije osećala zbog pojačanog grejanja koje u tom periodu nije bilo opterećujuće za kućni budžet, i složićete se da tada vlage po staklima i plesni u ćoškovima nije bilo.

Provetravanjem se u prostoriju ubacuje svež hladan vazduh koji isušuje topao, vlažan vaduh u prostoriji, i redovnim provetravanjem na nekoliko sati smanjuje se na minimum pojava kondenzacije na prozorima tj. staklima. Pravilno provetravanje bi trebalo da se radi par puta po par minuta dnevno sa širom otvorenim prozorima i vratima, u narodu popularna promaja. Otvaranje prozora na kip u zimskim mesecima moze pomoći u smanjenju vlage u prostoriji, ali istovremeno moze da dovede do vlaženja zidova oko prozora, tako da to baš i nije najidealnije rešenje. Najčešće bi trebalo provetravati kupatilo i kuhinju kao i prostorije koje se nalaze na severnoj strani stana tj. kuće jer se one najbrže hlade.

U našem proizvodnom programu postoje delovi okova koji se po zahtevu klijenta stavljaju na sam prozor i obezbedjuju konstantnu cirkulaciju vazduha, a da se ne smanjuju termoizolacione karakteristike prozora kao i protivprovalna zaštita.

Sertifikati: Thyssen sertifikat

PVC i alu stolarija

Najbolji odnos kvalitet/cena. Kontaktirajte nas za ponudu.

Naziv firme -MR PVC Sistem doo
Adresa -Mike Alasa 50,lokal 25, Beograd
Telefon -011/3285-214
Mobilni -063/102-85-22; 060/3203005

PVC prolecna akcija

Krediti za ustedu energije

Cenovnik za proizvodjače

Alu stolarija Beograd Facebook Alu stolarija Twitter

Rekli su o nama

Moje iskustvo sa ovom firmom je za svaku pohvalu i preporuku. Korektni, profesionalni i vredni.

- Mikica Preduzetnik

Zašto ugraditi pvc stolariju?

PVC stolarija je energetski efikasna, jeftinija u odnosu na ostale materijale, obezbeđuje zvučnu izolaciju, jednostavna za održavanje i proizvodi se u širokom spektru boja i oblika. Mi smo se odlučili za INOUTIC, a Vi se odlučite za nas!

PVC i alu stolarija

Naši partneri