PVC stolarija blog

Kako nastaju PVC prozori


Kako nastaju PVC prozori

Kako nastaju PVC prozori

Uslovi za proizvodnju pvc prozora

Da bi se krenulo u bilo kakvu proizvodnju pvc prozora potreban je:

  • odgovarajući prostor kao i
  • specijalne masine potrebne za rad. 

Kada kažemo odgovarajući prostor konkretno se misli na veličinu jer su sve PVC i armaturne šipke dugačke minimum 6m.

Kako se prave pvc prozori?

  • Prvo se pristupa sečenju PVC stokova na odredjene dimenzije. Stokovi se seku ger mašinom koja može biti jednoglava ili dvoglava pod uglom od 45%. Taj ugao se odnosi na standardne pravougaone prozore. Ukoliko prozori sadrže neku kosinu ili su lučni menja se i ugao sečenja.
  • Kada smo isekli stokove prelazi se na sečenje pocinkovanog čelika od 1,5mm (armatura) koji se ubacuje u stokove - armira a služi da obezbedi jačinu prozora kao i njihovu dugu eksploataciju.
  • Kada je taj proces završen prelazi se na varenje isečenih - armiranih stokova da bi se dobio gotov ram. To se radi na mašini koja se zove varilica. Ona takodje može da bude jednoglava, dvoglava ili cak četvoroglava. Sada kada imamo izvarene okvire (gotove stokove) provlačimo ih kroz mašinu koja se zove čistilica a služi da očisti mesto vara, ukloni sav višak plastike i uglovi posle njene obrade ostaju savršeno glatki i ravni. Ceo ovaj proces od sečenja, armiranja, varenja i čišćenja ponavlja se i sa PVC krilima prozora po istom redosledu.
  • Sledeća operacija je pravljenje otvora za kvake, brave i kondenze a to se radi mašinom koja se zove kopir freza ili pantograf.
  • Po završetku pravljenja ovih otvora pristupa se okivanju prozora, a mi to radimo sa SIEGENIA AUBI okovom koji je jedan od vodećih kako na svetskom tako i našem tržistu. Ta operacija se obavlja ručno i pri radu se koriste samo šabloni za okivanje, bušilica i šrafilica jer okov dolazi gotov po falcnim merama prozora.
  • Kada se završi sa okivanjem potrebno je još samo iseći lajsne koje drže staklo a i za to postoji adekvatna mašina.
  • Postavljanjem stakala i lajsni se proizvodnja prozora završava, i oni kao takvi ispunjavaju sve energetske i tehničke standarde modernog gradjevinarstva.

Sertifikati: Thyssen sertifikat

PVC i alu stolarija

Najbolji odnos kvalitet/cena. Kontaktirajte nas za ponudu.

Naziv firme -MR PVC Sistem doo
Adresa -Mike Alasa 50,lokal 25, Beograd
Telefon -011/3285-214
Mobilni -063/102-85-22; 060/3203005

PVC prolecna akcija

Krediti za ustedu energije

Cenovnik za proizvodjače

Alu stolarija Beograd Facebook Alu stolarija Twitter

Rekli su o nama

Moje iskustvo sa ovom firmom je za svaku pohvalu i preporuku. Korektni, profesionalni i vredni.

- Mikica Preduzetnik

Zašto ugraditi pvc stolariju?

PVC stolarija je energetski efikasna, jeftinija u odnosu na ostale materijale, obezbeđuje zvučnu izolaciju, jednostavna za održavanje i proizvodi se u širokom spektru boja i oblika. Mi smo se odlučili za INOUTIC, a Vi se odlučite za nas!

PVC i alu stolarija

Naši partneri