PVC stolarija blog

PVC stolarija i energetska efikasnost


PVC stolarija i energetska efikasnost

PVC stolarija i energetska efikasnost

Uloga stolarije

Prozori omogućavaju ulazak svetlost u naše domove, ali ukoliko su dotrajali i nesmetan prolazak toplote i hladnoće iz spoljašnje sredine u prostorije u kojima boravimo, bilo da su to kuće, stanovi ili radni prostor. Takođe, oni su i jedan od glavnih izvora gubitka toplote u zimskom periodu i akumulatora toplote u letnjim mesecima. Zbog svega toga, od velike je važnosti pravilan odabir i adekvatna ugradnja prozora koji će nam omogućiti uštedu troškova za grejanje, hlađenje, ali koji će nam ulepšati prostorije u kojima provodimo vreme.

Pored prozora, takođe je nesumljivo važna i ostala stolarija kao što su vrata, kako ulazna tako i sobna, jer i ona igraju važnu ulogu u energetskom smislu, a naravno i estetskom.

Energetski gubici zbog neadekvatne stolarije

Kada prozori ili vrata iz nekog razloga ne dihtuju kako treba, dolazi do energetskih gubitaka tj. rasipanja energije, tako da ne moramo posebno naglašavati koliko je nemoguće zagrejati ili rashladiti prostoriju ukoliko je stolarija dotrajala i rasušena. To rasipanje se dešava i preko centra, a naravno i preko ivica i okvira prozora i vrata. Eliminisanje ili smanjenje razmene  vazduha između prostorije i spoljašnje sredine može u velikoj meri poboljšati energetsku efikasnost objekata. Tako da je prvi korak ka povećanju energetske efikasnosti objekta zamena stare, dotrajale stolarije.

Postizanje energetske efikanosti ugradnjom PVC stolarije

Savremeno građevinarstvo je okrenuto izgradnji energetski efikasnih objekata, novim materijalima, ali i tom kako uz što nižu cenu građevinskih elemenata i ispunjavanje estetskih kriterijuma zahtevnih kupaca postići maksimalne energetske uštede. PVC stolarija je svojim izuzetnim osobinama, konkurentnom cenom i lakim održavanjem već duži niz godina pravi lider u odnosu na druge materijale od kojih se izrađuje stolarija. Omogućuje moderan dizajn i kreiranje raznovrsnost oblika i boja koje je veoma jednostavno uklopiti u sve modernije stanove i poslovne prostore, ali i one tradicionalnijeg tipa.

Naravno, staklo čini najveću površinu prozora, a samim tim kroz njega se ostvaruju i najveći energetski gubici. Tako da je pri izboru prozora posebnu pažnju je potrebno obratiti na kvalitet stakla koje se ugrađuje u prozor. Stakla mogu biti:

  • dvoslojna,
  • troslojna,
  • višeslojna itd.,

ali je veoma bitno pri izboru voditi računa da ispunjavaju svoju osnovnu ulogu, a to je da maksimalno propuštaju svetlost u prostoriju i omogućavaju termičku stabilnost, kao i reprodukciju boja.

Prednosti PVC stolarije koje treba imati u vidu

Ono što PVC stolariju izdvaja od ostalih materijala je jednostavan način održavanja, već pomenuta manja potrošnja toplotne energije za grejanje zimi i smanjena potrošnja električne energije leti za hlađenje (klimatizaciju). Otporna je na atmosferske uticaje, obezbeđuje zvučnu izolaciju i karakteriše je dug vek trajanja.

 

Sertifikati: Thyssen sertifikat

PVC i alu stolarija

Najbolji odnos kvalitet/cena. Kontaktirajte nas za ponudu.

Naziv firme -MR PVC Sistem doo
Adresa -Mike Alasa 50,lokal 25, Beograd
Telefon -011/3285-214
Mobilni -063/102-85-22; 060/3203005

PVC prolecna akcija

Krediti za ustedu energije

Cenovnik za proizvodjače

Alu stolarija Beograd Facebook Alu stolarija Twitter

Rekli su o nama

Moje iskustvo sa ovom firmom je za svaku pohvalu i preporuku. Korektni, profesionalni i vredni.

- Mikica Preduzetnik

Zašto ugraditi pvc stolariju?

PVC stolarija je energetski efikasna, jeftinija u odnosu na ostale materijale, obezbeđuje zvučnu izolaciju, jednostavna za održavanje i proizvodi se u širokom spektru boja i oblika. Mi smo se odlučili za INOUTIC, a Vi se odlučite za nas!

PVC i alu stolarija

Naši partneri